Tai Chi Tao "Tian He"

Tai Chi Tao is de meest onstpannen en heilzame manier van bewegen voor jong en oud.

Leer in de de hedendaagse van haasten, prestatiedruk en stress, heerlijk ontspannen met de langzame bewegingen die gedaan worden tijdens de Tai Chi lssen, met Tai Chi versterk je de bewustwording, het concentratievermogen en de algehele (spier)conditie.

Op het gebied van lichamelijke gezondheid heeft Tai Chi een positieve uitwerking op chronische aandoeningen, waaronder astma, reuma, fibromyalgie en evenwichtstoornissen. Bij ouderen is bewezen dat Tai Chi effectief werkt voor het verminderen van het risico op vallen. Dit is middels wetenschappelijk onderzoek aangetoond. Ook bij bedrijfsblessures, waaronder bijv. RSI-klachten (de zg. muisarm) werkt Tai Chi preventief en genezend.

De Tai Chi Tao die bij "Tian He" wordt beoefend is een bewegingsleer die gebaseerd is op de vijf elementenleer (Wu Xing) en Qi Gong gezondheidsoefeningen, technieken die je leren met je eigen energie te werken binnen je eigen grenzen en mogelijkheden. (lees meer....)

Aanvang van de lessen:

Met ingang van maandag 3 augustus 2020 starten de reguliere Tai Chi lessen weer in MFC de Drieschaar. Bij mooi weer zal de mogelijkheid voor een buitenles bekenen worden. Uiteraard gaat dit in overleg met de desbetreffende groep.

De eventuele buitenles zal plaatsevinden op het sportveld van het Zuidwest College (vlak bij de Volksabdij "de Blauwe Pauw") in Ossendrecht.

Tijdens alle lessen en evenementen nemen we  de volgende regels goed in acht:

  • We houden 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Met verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging (tot 38 graden Celsius) blijven we thuis.

Wijzigingen mbt tot de gepalnde lessen worden via een WhatsApp groepsbericht aan de desbetreffende leden doorgegeven.

Let op ! Wil je de WhatsApp (groeps)berichten over de lessen ontvangen dan is het noodzakelijk om onderstaand telefoonnummer toe te voegen aan je contacten anders ontvang je géén  bericht.

Telefoonnummer 06 22626727 ( voor België is is dit +31 6 22626727)


(Favoriete links.....)